top of page
Album-Wide.jpg

״סליחות נוסח תחריר״ | אלבום סליחות, פיוטים ותפילות הימים הנוראים

תחריר נרגשים להציג - אלבום פיוטים המביא את מנעד ההשפעות והצלילים של חיינו. עיבודים שמושיבים זה לצד זה את אום כולת'ום ויהודה פוליקר, מחברים בין איברהים טטליסס והאדמו"ר הזקן ומוצאים הרמוניה בין עבד אלווהאב ובון ג׳ובי. תמצאו בו חשמלית רבעי-טון שמנסרת את הלב, כינורות מסונתזים, בס רועם ותופים מלאי מצילות, משב רוח של מיתרי קמנצ'ה באווירה כנענית וטעמים של מוסיקה מערבית מודרנית. 

 
יחד סביב האוצרות התרבותיים שלנו נוצר חידוש - יחד שבטי ישראל
בכל שנה כשאלול מתקרב ולילות הקיץ מצטננים, משהו בנשמתנו מתעורר ומנגינה עתיקה בתוכנו מתנגנת מאליה. ימי א-ל-ו-ל חודש הרחמים והסליחות, והימים הנוראים, מזמינים את הלבבות להיפתח ולהתקרב. עבורנו, מאז ומתמיד וביתר שאת בעשור האחרון, שיא העשייה המוסיקלית הם אירועי הסליחות שנערכים בירושלים וברחבי הארץ בעיצומם של הימים הנוראים. הפיוטים, הניגונים וקטעי התפילות הללו מושרים אלפי שנים וזכינו להיות חוליה בשרשרת המופלאה הזו עם "סליחות נוסח תחריר", חוויה מוסיקלית שנוגעת בנשמה ומושכת אליה קהל רב ומגוון – גברים ונשים, דתיים, חילוניים ומסורתיים.
השנה, כחלק מחגיגות עשור למפעל האהוב והגדל הזה, אנחנו שמחים להגיש לקהל אלבום מקורי ובו מוסיקה בהשראת פיוטי סליחות וקטעי תפילות ממסורות מגוונות, ממזרח ומערב, השלובים ביצירה מקורית ובמוסיקת נשמה ישראלית-עכשווית. האלבום וסדרת המופעים נוצרו מתוך כוונה עמוקה לברוא חיבור ומפגש. 
יצירות אלבום "סליחות נוסח תחריר":
״בן אדם״ - הפיוט הפותח את סדר הסליחות בחיבור עם ״בנת אלבלד״ של עבד אלווהאב.
 
״בת אהובת אל״ / ״חון תחון״ - פיוט פתיחה ליומו השני של ראש השנה בנוסח יהודי בבל, מעובד בהשראת בלדות הרוק-פופ של שנות ה-90.
״שואף כמו עבד״ - פיוט ״רשות״ לתפילת ״נשמת כל חי״ שחיבר ר׳ שלמה אבן גבירול, בלחן הספרדי-ירושלמי ובעיבוד ערבסק תורכי ובשילוב להיטו של איברהים טטליסס - Hadi Hadi.
 
״לך אלי״ / ״אנא בקוראנו״ - תסדיר לערב יום הכיפורים מחלב, מרוקו וטריפולי, המוגש יחד עם מעבר אינסטרומנטלי מתוך היצירה ״אלף לילה ולילה״ של כוכבת המזרח, אום כולת׳ום.
 
״בזכרי על משכבי״ - ביצוע מזרחי-חסידי ללחן המוכר של הפיוט כשהוא ארוג עם הניגון ״כי אנו עמך״ של חסידות חב״ד.
 
״אדון הסליחות״ / ״אל נורא עלילה״ - הפיוטים המוכרים של הימים הנוראים מוגשים תוך מחווה ליצירותיו של יהודה פוליקר: ״רדיו רמאללה״ ו״סולם יעקב״ ולרגש הישראלי הטמון בהן.
bottom of page